Search

Incident v centru Londýna: Policie zastřelila muže, který útočil nožem na mostě - Aktuálně.cz

Policie a záchranáři zasahovali v pátek odpoledne v centru Londýna u incidentu na mostě London Bridge. Podle britských médií neznámý muž útočil na lidi nožem. Útočníka, který měl zřejmě atrapu výbušniny na těle, zastřelila policie. Událost označila za teroristický čin.

Střelba na London bridge | Video: Reuters

Policisté na tiskové konferenci potvrdili, že zraněno bylo několik lidí, jejich počet ale neupřesnili. O vážnosti jednotlivých zranění budou průběžně informovat. Londýnský starosta Sadiq Khan později uvedl, že několik lidí bylo zraněno vážně. Podle něj se jednalo ojedinělý incident, policie už žádné další podezřelé v souvislosti s útokem nehledá.

Policie rovněž oznámila, že do ulic britské metropole bude vysláno více policejních hlídek, aby dohlížely na bezpečnost.  Zároveň vyzvala obyvatele, aby se k místu nepřibližovali. "Pokud jste v blízkosti události, poslouchejte příkazy jakéhokoli policisty na místě," dodala.

Podrobnosti o zastřeleném policie zatím nezveřejnila.

Incident se stal okolo 14:00 místního času (15:00 SEČ). Z výpovědi svědků vyplývá, že proti útočníkovi okamžitě zasáhli kolemjdoucí, ke kterým se následně přidali policisté. Jako hrdinu označují média i lidé na internetu muže, který útočníkovi vzal nůž a utekl s ním od místa, kde s útočníkem zápasili civilisté i policisté. Televize Sky News ocenila jeho odvahu, neboť riskoval vlastní život. Pochvala zní i na adresu ostatních kolemjdoucích, kteří se snažili útočníka přemoci.

Na Twitteru se mezitím objevily snímky člověka bezvládně ležícího na chodníku a také několik videí, na nichž zasahující policisté střílejí na muže na zemi, kterého se předtím pokoušela přemoci skupina lidí.

Na místě zasahovali vedle policistů i zdravotníci a hasiči. Přilehlá stanice London Bridge byla uzavřena. 

Událost už komentoval britský premiér Boris Johnson. "Je to děsivý incident. Všechny mé myšlenky jsou s oběťmi a jejich rodinami," uvedl podle agentury Reuters a poděkoval policii za její práci. Ministr vnitra Sajid Javid sdělil, že ho událost velmi znepokojila. 

London Bridge přes Temži spojuje londýnské části City a Southwark. Most se v červnu 2017 stal dějištěm teroristického útoku, který si zde a také v několik set metrů vzdálené čtvrti Borough Market vyžádal osm obětí, zahynuli také tři útočníci a dalších takřka padesát lidí utrpělo zranění.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihAFodHRwczovL3pwcmF2eS5ha3R1YWxuZS5jei96YWhyYW5pY2kvc3RyZWxiYS1uYS1sb25kb24tYnJpZGdlLXotbW9zdHUtdi1jZW50cnUtYnJpdHNrZS1tZXRyb3BvbGUvcn5kMDQ3YTU0ZTEyYjQxMWVhODc3NmFjMWY2YjIyMGVlOC_SAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Incident v centru Londýna: Policie zastřelila muže, který útočil nožem na mostě - Aktuálně.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.