Search

Ruští žoldnéři měli brutálně utýrat syrského dezertéra, Novaja gazeta zveřejnila video - Novinky.cz

Podle ruského serveru k brutální vraždě došlo v červnu 2017 v syrské provincii Homs. Obětí se stal Syřan, který dezertoval z armády věrné prezidentu Bašáru Asadovi, jehož Moskva podporuje. Vojáci svou oběť ubili kladivem, odřízli jí nožem hlavu, polní lopatkou uťali ruce, trup pověsili za nohy a spálili.

Vrahové na videu hovoří plynně rusky, někteří mají zakryté tváře. Novaja gazeta jednoho z nich identifikovala jako příslušníka rozvědky Vagnerovy skupiny Stanislava D.

Operují po celém světě

Žoldnéři Vagnerovy armády podle ruského tisku operují či operovali na Ukrajině, v Sýrii, Iráku, Libyi, Středoafrické republice a jiných zemích. Organizaci údajně financuje miliardář Jevgenij Prigožin, blízký spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek podle agentury Interfax označil video publikované opozičním serverem za šokující. "Nevím, do jaké míry jsou správné závěry, k nimž (server) dospěl. V každém případě k tomu nemůžu nic sdělit, k těmto lidem nemáme žádný vztah," řekl mluvčí.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMijgFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvZXZyb3BhL2NsYW5lay9ydXN0aS16b2xkbmVyaS1tZWxpLWJydXRhbG5lLXV0eXJhdC1zeXJza2Voby1kZXplcnRlcmEtbm92YWphLWdhemV0YS16dmVyZWpuaWxhLXZpZGVvLTQwMzA0NTc20gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Ruští žoldnéři měli brutálně utýrat syrského dezertéra, Novaja gazeta zveřejnila video - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.