Search

Španělský soud zprostil pět mužů viny ze znásilnění 14leté dívky, protože se nebránila - Novinky.cz

Soud v Barceloně shledal vinnými pět ze sedmi obviněných a poslal je na 10 až 12 let za mříže za opakované sexuální zneužití nezletilého. Pachatele usvědčily mimo jiné stopy jejich DNA na dívčině spodním prádle. Znásilnění nebylo vzhledem k absenci násilí či vyhrožování přípustné. Pokud by byli obvinění usvědčeni z něj, hrozil by jim přísnější trest v rozmezí 15 až 20 let, upozornila stanice BBC.

K hromadnému znásilnění, jež je ale podle španělského práva možné považovat pouze za zneužití, došlo během pijatiky mládeže v říjnu roku 2016 ve městě Manresa na severovýchodě Španělska. Média následně začala obviněným přezdívat vlčí smečka z Manresy.

„Každý máte patnáct minut a žádný zdržování,“ nakázal podle soudu před dvěma roky vůdce „vlčí smečky“ svým kumpánům.

Nevěděla, která bije

„Oběť byla pod vlivem alkoholu a drog. Nevěděla tak, co dělá nebo nedělá. V důsledku toho nebyla s to vyslovit souhlas či odmítnutí sexuálního styku, který s ní měli obvinění. Ti tak mohli provádět činy sexuálního charakteru, aniž by se museli uchýlit k jakémukoliv typu násilí nebo vyhrožování,“ konstatoval soud.

Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/spanelsky-soud-zprostil-vinny-pachatele-znasilneni-14lete-divky-protoze-se-nebranila-40301958

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Španělský soud zprostil pět mužů viny ze znásilnění 14leté dívky, protože se nebránila - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.