Search

Syna německého exprezidenta ubodal 57letý muž, uvedla policie - České noviny

Berlín - Muži, který v úterý večer při lékařské přednášce v Berlíně ubodal 59letého primáře Fritze von Weizsäckera, syna německého exprezidenta Richarda von Weizsäckera, je 57 let. Podle agentury DPA to dnes ráno sdělila policie. Útočnou zbraní byl nůž. Další podrobnosti k totožnosti zadrženého útočníka či motivu jeho činu policie zatím neuvedla. Pachatel má být dnes předveden před vazebního soudce.

Útočník, který vyběhl z obecenstva, zabil šéfa interního oddělní kliniky Schlosspark v berlínské čtvrti Charlottenburg von Weizsäckera na veřejné přednášce. Policie uvedla, že podezřelý u ní dosud neměl žádné záznamy. Von Weizsäcker byl na místě mrtvý.

Policista v civilu, který byl náhodou na přednášce, se snažil pachatele zadržet a byl vážně zraněn. Útočníka nakonec přemohlo několik posluchačů přednášky a krátce poté ho předali policii.

Podle německých médií von Weizsäcker přednášel na téma steatózy (ztučnění) jater. Na akci přišlo asi dvacet lidí. Klinika podobné přednášky pro laickou veřejnost pořádá pravidelně.

Bývalý německý prezident Richard von Weizsäcker Vyšetřování se podle policejní mluvčí odvíjí všemi směry. Policie dnes hodlá vyslechnout také rodinu oběti a ptát se, zda Fritzi von Weizsäckerovi někdo vyhrožoval.

Zavražděný lékař měl za sebou dlouhou kariéru. Působil ve Freiburgu, Bostonu a Curychu a primářem oddělení interní medicíny na klinice Schlosspark byl od roku 2005. Fritz von Weizssäcker byl jedním ze čtyř dětí někdejšího primátora západního Berlína a pozdějšího šestého prezidenta Spolkové republiky Německo Richarda von Weizsäckera, který stál v čele státu v letech 1984 až 1994. Bývalý prezident zemřel v roce 2015.

Reklama

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZmh0dHBzOi8vd3d3LmNlc2tlbm92aW55LmN6L3pwcmF2eS9zeW5hLW5lbWVja2Voby1leHByZXppZGVudGEtdWJvZGFsLTU3bGV0eS1tdXotdXZlZGxhLXBvbGljaWUvMTgyMzA0MtIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Syna německého exprezidenta ubodal 57letý muž, uvedla policie - České noviny"

Post a Comment

Powered by Blogger.