Search

Zloději vykradli drážďanskou klenotnici. Škoda je závratná miliarda eur - Novinky.cz

„Můžeme potvrdit, že klenotnice byla vykradena. Pachatelé jsou na útěku,“ řekl policejní mluvčí Thomas Geithner v 9.30 hodin. Hodnota ukradených děl je vyčíslena na miliardu eur (25,5 miliardy korun).

Podle informací deníku Bild byla porušena kolem 05.00 hodin elektroinstalace pod mostem Augustusbrücke a tím byl ochromen přívod elektrické energie do uměleckých sbírek. Lupiči se do klenotnice dostali rohovým oknem do místnosti, kde byla největší část pokladu.

Objemnější předměty, jako například vázy nebo obrazy, nechali lupiči bez povšimnutí.

„Okradena byla nejen státní sbírka, ale také my, Sasko!” cituje DPA saského premiéra Michaela Kretschmera.

Grünes Gewölbe, která nese název podle původního nátěru klenby, bývala klenotnictvím saských kurfiřtů. K vidění jsou tam mimo jiné jantarové předměty, stříbrné nádobí, výrobky ze slonoviny či zlatnická díla.

K často zmiňovaným předmětům, které jsou zde uloženy, patří Mouřenín se smaragdovým stupínkem. Tato soška je osázena vedle smaragdů i rubíny, safíry či granáty.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMif2h0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9ldnJvcGEvY2xhbmVrL3psb2RlamktdnlrcmFkbGktZHJhemRhbnNrb3Uta2xlbm90bmljaS1za29kYS1qZS16YXZyYXRuYS1taWxpYXJkYS1ldXItNDAzMDQ3NjLSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Zloději vykradli drážďanskou klenotnici. Škoda je závratná miliarda eur - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.