Search

ON-LINE: Je zázrak, že žije, zaznělo u soudu v Pezinoku na adresu exšéfa civilní kontrarozvědky Tótha - Novinky.cz

9:39 - Kočner podle Tótha nechtěl, aby bylo jasné, že on stojí za touto politickou stanou. Navrhoval název nové strany Cíl (Cieľ). Tento název však nebyl volný.

9:33 - Od roku 2016 vyl Tóth s Kočnerem v intenzivnějším kontaktu. Konzultoval s ním svůj vstup do politiky. „Řekl mi, že chce založit politickou stranu. Chtěl mě jako předsedu této strany, co jsem odmítl,“ uvedl.

9:31 - „Kočner se mnou konzultoval některé politické otázky. Ale to dělal i s dalšími lidmi,“ řekll Tóth.

9:27 - Předsedkyně senátu upozornila Tótha, že nemůže svědčit o věcech, o nichž je povinný jako bývalý člen tajné služby zachovávat mlčenlivost. SIS Tótha nezbavila mlčenlivosti. „Vyjádření státního orgánu považuji za obstrukční, protože jsem mohl vypovídat plastičtěji,“ reagoval Tóth.

9:23 - „Zázrak, že ten kluk žije,” ozvalo se z řad veřejnosti na adresu Petera Tótha.

9:20 - Tóth na otázku prokurátora řekl, že osobně se zná s Marianem Kočnerem od roku 1995.

9:15 - Předsedkyně senátu vyzvala Tótha, aby si sedl na místo určené pro svědka. Tóth se však zastavil u matky zavražděné dívky Zlatici Kušnírové a u manželů Kuciakových. Pravděpodobně se jim snažil omluvit. Předsedkyně senátu ho za to napomenula.

9:12 - Předsedkyně senátu Ružena Sabová krátce po deváté zahájila třetí den soudního stání.

Jedním z předvolaných je bývalý šéf civilní kontrarozvědné Slovenské informační služby (SIS) Peter Tóth, který původně pracoval jako novinář pro deník SME a sám byl sledován SIS. Po pádu premiéra Vladimíra Mečiara vstoupil do SIS a nakonec ji krátce vedl. Kuciaka sledoval až po odchodu ze SIS v září 2017 na žádost Mariána Kočnera, který je podezřelý, že si vraždu novináře objednal.

Středeční stání se bude konat bez přítomnosti Aleny Zsuzsové, která veškerou vinu popírá a požádala, by se přelíčení nemusela zúčastnit. Zoltán Andruskó, který se už přiznal, v úterý uvedl, že ho likvidací Kuciaka pověřila právě Zsuzsová a jí také oznámil, že byl zavražděn.

U soudu nebude ani Miroslav Marček, který se v pondělí přiznal, že zavraždil tři lidi, kromě Kušnírové a Kuciaka i podnikatele Petera Molnára.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiamh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9ldnJvcGEvY2xhbmVrL29uLWxpbmUtcHJlZC1zb3VkZW0tdi1wZXppbmt1LWJ1ZGUtdnlwb3ZpZGF0LXRvdGgtNDAzMDk5NTbSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "ON-LINE: Je zázrak, že žije, zaznělo u soudu v Pezinoku na adresu exšéfa civilní kontrarozvědky Tótha - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.