Search

Ruská vláda rezignuje, oznámil Medveděv. O novém kabinetu rozhodne Putin - iRozhlas.cz

Ruská vláda rezignuje. Podle agentury Reuters to oznámil premiér Dmitrij Medveděv s tím, že o novém kabinetu rozhodne prezident Vladimir Putin. Ke kroku došlo jen pár hodin poté, co hlava státu přednesla tradiční projev o stavu země. V něm šéf Kremlu mimo jiné navrhl klíčové změny ústavy.

Aktualizujeme Moskva (Aktualizováno: 15:14 15. 1. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dmitrij Medveděv (uprostřed) během tradičního projevu prezidenta Vladimira Putina o stavu země | Zdroj: Reuters

Podle agentury TAAS Medveděv rozhodnutí oznámil v ruské státní televizi přímo vedle Prezidenta Putina, který mu za jeho práci v čele vlády poděkoval. Medveděv prohlásil, že pokládá za správné podat demisi kabinetu na pozadí návrhu ústavních změn, které ve středu prezident Putin navrhl.

Putin navrhl změny ústavy. Parlament má získat větší váhu, do klíčových funkcí by mohli jen Rusové

Číst článek

Prezidentův návrh podle Medveděva představuje významný zásah do fungování země a rovnováhy moci. „V tomto kontextu je zjevné, že jako vláda musíme poskytnout prezidentu naší země možnost přijmout všechna nezbytná rozhodnutí,“ řekl premiér.

Podle prvních informací by měl být Medveděv jmenován prezidentem Putinem místopředsedou bezpečnostní rady státu, aby se tak v budoucnu věnoval bezpečnosti a obraně. Medveděv nabídku podle agentury Reuters již přijal. Současná vláda má podle agentury Interfax plnit své povinnosti do jmenování nového kabinetu.

Reuters uvádí, že možnými kandidáty na uvolněné premiérské křeslo jsou moskevský starosta Sergej Sobjanin, ministr pro hospodářský rozvoj Maxim Oreškin nebo ministr energetiky Alexander Novak.

tzr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWWh0dHBzOi8vd3d3Lmlyb3pobGFzLmN6L3pwcmF2eS1zdmV0L3J1c2thLXZsYWRhLXJlemlnbm92YWxhLXB1dGluLW1lZHZlZGV2XzIwMDExNTE0MzhfbWl60gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Ruská vláda rezignuje, oznámil Medveděv. O novém kabinetu rozhodne Putin - iRozhlas.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.