Search

Část Američanů z výletní lodě převezli do vlasti i s koronavirem - Novinky.cz

Zatím není jasné, kolik lidí bylo z lodě přesně evakuováno, mělo by však jít o více než 300 lidí.

V neděli se objevila informace, že koronavirem bylo nakaženo čtyřicet Američanů, kteří se léčí dále v Japonsku. Řekl to lékař Anthony Fauci v rozhovoru pro televizi CBS.

Americké ministerstvo zahraničí v pondělí ráno oznámilo, že mezi evakuovanými bylo 14 nakažených. Bylo jim možno odletět, protože na palubě letadel byly speciální izolační jednotky pro nakažené, uvedla agentura AFP.

Někteří Američané odmítli evakuaci. Matt Smith řekl, že si nepřeje cestovat na letiště v autobusu s lidmi, kteří mohou být nakažení, když ve středu skončí karanténa, která byla na lodi vyhlášena. Po příletu do USA by musel strávit v karanténě dalších čtrnáct dní. Ta je povinná, protože loď je ohniskem nemoci.

Evakuovaní Američané na palubě Boeingu 747 aerolinek Kalitta Air. Vzadu je vidět izolační jednotka pro nakažené.

Foto: ČTK/AP

Loď je největším ohniskem nemoci mimo pevninskou Čínu. Japonsko v neděli oznámilo, že nakažených na lodi je už 355 lidí z 3711.

Už v neděli oznámily Izrael, Hong-kong a Kanada, že budou evakuovat své občany z Japonska. Austrálie, která tam má dvě stě svých občanů, to oznámila v pondělí.

Lidé v ochranných oděvech na tokijském letišti Haneda u Boeingů 747 připravených odvézt americké turisty

Foto: Issei Kato, Reuters

Nepál zase evakuoval 175 svých občanů, hlavně studentů, z města Wu-chan, které je centrem epidemie.

Koronavirem už se nakazilo přes 70 000 lidí, zemřelo přes 1700 nakažených.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihwFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvc3ZldC9jbGFuZWsvY2FzdC1hbWVyaWNhbnUtei12eWxldG5pLWxvZGUtb2R2ZXpsaS16LWphcG9uc2thLWRvLXVzYS1uZWt0ZXJpLW1hamkta29yb25hdmlydXMtNDAzMTM2ODHSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Část Američanů z výletní lodě převezli do vlasti i s koronavirem - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.