Search

Skotský ministr rezignoval. Provalil se jeho flirt s nezletilým chlapcem - Novinky.cz

Podle bulvárního listu The Scottish Sun si Mackay psal s šestnáctiletým hochem asi šest měsíců. Na Instagramu a Facebooku mu politik poslal zhruba 270 zpráv, ve kterých mu mimo jiné psal, že je „roztomilý” a že by ho chtěl pozvat na večeři nebo na ragby. Že je chlapec nezletilý, ministr financí věděl.

Derek Mackay rezignoval na svou funkci ministra financí.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Mackay, který se otevřeně hlásí ke své homosexualitě, po zveřejnění informací na funkci ve středu večer rezignoval. „Přijímám plnou zodpovědnost za své činy. Choval jsem se bláhově a je mi to skutečně líto. Upřímně se omlouvám jedinci, kterého se to týká, i jeho rodině,” uvedl ve čtvrtek v prohlášení 42letý politik.

Ministr financí byl podle britských médií považován za žhavého kandidáta na nástupnictví po skotské premiérce Nicole Sturgeonové. Ve čtvrtek měl Mackay původně představit v regionálním parlamentu rozpočtové plány skotské vlády na příští rok.

Podle BBC je Mackayova rezignace tvrdou ranou i pro Sturgeonovou. Nyní už bývalý ministr financí byl totiž jejím blízkým spolupracovníkem a jeho pád přišel navíc v době, kdy se po brexitu SNP snaží vyvolat nové referendum o nezávislosti Skotska. Poslední průzkumy veřejného mínění naznačují, že by takové hlasování mohli vyhrát příznivci odtržení regionu od zbytku Spojeného království.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMigAFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvZXZyb3BhL2NsYW5lay9za290c2t5LW1pbmlzdHItcmV6aWdub3ZhbC1wcm92YWxpbC1zZS1qZWhvLWZsaXJ0LXMtbmV6bGV0aWx5bS1jaGxhcGNlbS00MDMxMjU0MNIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Skotský ministr rezignoval. Provalil se jeho flirt s nezletilým chlapcem - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.