Search

Zemřel lékař z Wu-chanu, který varoval před koronavirem. Nakazil se od pacientky - Novinky.cz

Li na konci roku poslal svým lékařským kolegům zprávu, ve které je varoval před neznámým virem a propuknutím epidemie. Radil jim, aby nosili ochranné vybavení.

Svým varováním si ovšem vysloužil spíš problémy, policie přišla přímo k němu do bytu a vyzvala ho, aby ukončil své „nelegální aktivity“.

Li dokonce musel podepsat dokument, ve kterém ho policisté obvinili ze šíření poplašných zpráv.

Oftalmolog, který se v lednu v době rychlého přibývání počtu nakažených dočkal od čínské vlády omluvy, se nakonec při výkonu své práce sám nakazil od jedné z pacientek. Ve čtvrtek nákaze podlehl.

Na nový koronavirus zemřelo v Číně už přes pět set lidí. Nakažených je přes 28 tisíc. Převážná většina z nich pochází z Číny.

Podle expertů se nákaza rozšířila pravděpodobně z tržnice s mořskými plody a dalšími zvířaty ve Wu-chanu, který je epicentrem koronaviru. Evropa zatím hlásí tři desítky nakažených.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMifGh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9zdmV0L2NsYW5lay9sZWthci16LXd1LWNoYW51LXBvZGxlaGwta29yb25hdmlydS1wcmVkLWt0ZXJ5bS11ei12LXByb3NpbmNpLXZhcm92YWwtNDAzMTI1ODDSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Zemřel lékař z Wu-chanu, který varoval před koronavirem. Nakazil se od pacientky - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.