Search

Nejhorší požár v kalifornské oblasti je pod kontrolou

Nejnebezpečnější a nejničivější požár v historii Kalifornie se dostal v neděli zcela pod kontrolu hasičů. Stalo se tak více než dva týdny poté, co vypukl. Požár v Camp Fire si dosud vyžádal 87 obětí. V neděli o tom na twitteru informovali kalifornští hasiči.

dnes 21:23

SDÍLEJ:

„Camp Fire … je nyní ze sta procent pod kontrolou,“ napsali kalifornští hasiči na svém twitteru.

Podle posledních informací zničil požár, který vypukl 8. listopadu na severu Kalifornie, území o rozloze 620 kilometrů čtverečných. Zcela spáleno je přitom téměř 14 tisíc obytných domů a asi 4800 dalších budov. Nejhůře postižené město Paradise ležící asi 280 kilometrů severně od San Francisca, ve kterém před katastrofou žilo 27 tisíc obyvatel, doslova celé lehlo popelem.

France 24 uvádí, že si požár dosud vyžádal 87 obětí. Agentura AP pak hovoří o 85 mrtvých. Dalších 249 osob pak zůstává nezvěstných. Pátrání po obětech však v minulých dnech záchranářům komplikoval déšť, který pomohl hasičům požár zkrotit a který by se mohl do oblasti vrátit.

Další požár na jihu Kalifornie, během něhož zemřeli tři lidé a bylo zničeno 1643 budov, se podařilo zvládnout již v polovině týdne. Kancelář šerifa z Los Angeles uvedla, že se do svých domovů vrací poslední evakuovaní obyvatelé Malibu a přilehlých oblastí. Celkem zde před plameny uprchlo čtvrt milionu lidí.

Autor: Pavel Škopek

Let's block ads! (Why?)

https://www.denik.cz/ze_sveta/hasici-dostali-pod-kontrolu-nejhorsi-pozar-v-kalifornske-historii-20181125.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Nejhorší požár v kalifornské oblasti je pod kontrolou"

Post a Comment

Powered by Blogger.