Search

Na Maltě zatkli dalšího podezřelého z vraždy novinářky, dostihli ho na jachtě - Novinky.cz

Zadržení Fenecha potvrdila policie a mluvil o něm i premiér Joseph Muscat. Ten na rozdíl od tří synů novinářky však nespojil zadržení podnikatele přímo s vraždou Caruanové Galiziové, kterou v říjnu 2017 zabila exploze mohutné nálože v jejím autě.

Fenecha označil Muscat jen jako osobu, o kterou má policie zájem. A dodal, že jeho jméno vzešlo z výpovědi pravděpodobného zprostředkovatele vraždy, který byl zadržen v úterý. V jeho souvislosti premiér zmínil, že by mohl dostat milost, pokud ukáže na objednavatele vraždy.

Policie na palubě jachty Gio, která patří maltskému podnikateli Yorgenu Fanechovi

Foto: Jonathan Borg, ČTK/AP

„Kdybych tyto pokyny nevydal, možná bychom dnes mohli mluvit jen o lidech, kteří jsou předmětem zájmu a kteří uprchli,” řekl Muscat novinářům.

Fenechova luxusní jachta Gio byla zadržena v pět hodin ráno asi osm kilometrů severně od Valletty a policisté ji přinutili vrátit se do přístavu.


Zatím se neví, zda byl Fenech obviněn, na to ale mají úřady 48 hodin, uvedl list Los Angeles Times.

Měsíc po činu byla obžalována trojice mužů, všichni tvrdí, že jsou nevinní. Stále se však policistům nedaří objasnit, kdo byl zadavatelem vraždy.

Případ vyvolal velký rozruch podobně jako o čtyři měsíce vražda Jána Kuciaka na Slovensku.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihQFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvZXZyb3BhL2NsYW5lay9uYS1tYWx0ZS16YXRrbGktZGFsc2loby1wb2RlenJlbGVoby16LXZyYXpkeS1ub3ZpbmFya3ktZG9zdGlobGktaG8tbmEtamFjaHRlLTQwMzA0MzEx0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Na Maltě zatkli dalšího podezřelého z vraždy novinářky, dostihli ho na jachtě - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.