Search

Tvrdý úder po bombovém útoku na turisty v Egyptě. Při raziích zemřelo 40 radikálů - Aktuálně.cz

Zásah egyptských bezpečnostních sil se uskutečnil ve třech oblastech, na severu Sinajského poloostrova a v Gíze, kde bylo zabito 30 radikálů.

Ministerstvo nesdělilo, zda byli podezřelí spjati s pátečním útokem. Oznámilo jen, že 30 osob bylo zabito při zátahu na jejich úkryty v Gíze, odkud teroristé plánovali sérii útoků na státní instituce a turistické cíle.

Deset dalších podezřelých radikálů bylo zabito na severu Sinaje, kde bezpečnostní složky bojují proti místní odnoži organizace Islámský stát (IS). Podle státní tiskové agentury MENA byli podezřelí zabiti v boji.

Výbuch bomby u autobusu se zahraničními turisty poblíž pyramid v egyptské Gíze v pátek zabil tři Vietnamce a jejich místního průvodce. Deset vietnamských turistů bylo zraněno, stejně jako jejich egyptský řidič. Je to první útok v Egyptě cílený na turisty po téměř dvou letech. K útoku se dosud nikdo nepřihlásil.

VIDEO: Vyšetřování smrti českého turisty v Egyptě po útoku žraloka. 

Myslím si, že dobytkářská loď jela mnohem blíž k pobřeží, než měla, a přilákala predátora, který zaútočil. Místní orgány teď hledají alibi, říká Papež | Video: DVTV, Daniela Drtinová |  17:52

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/pri-raziich-v-egypte-bylo-v-reakci-na-bombovy-utok-zabito-40/r~872281080b5411e9a446ac1f6b220ee8/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Tvrdý úder po bombovém útoku na turisty v Egyptě. Při raziích zemřelo 40 radikálů - Aktuálně.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.